Wij groeien gezond en autonoom

Historie

1889

Oprichting van bedrijf door eerste generatie Boon voor vervoer van stenen, vis en ijs met paard en wagen.

BoonTransport 1920

1939

In 1939 vierde Boon Tranport haar 50-jarig bestaan.

1945

De tweede generatie Boon vervangt de paarden geleidelijk door vrachtwagens. Het wagenpark bestaat eind jaren ’50 uit zo’n vijftien wagens.

1960

De olie en gas industrie doet zijn intrede in IJmuiden. De derde generatie Boon twijfelt geen moment en stort zich op de voor haar nieuwe ‘offshore’ industrie. Boon Transport werkt zich op tot een zeer gerespecteerde logistiek dienstverlener binnen de nationale olie- en gasindustrie.

history-1970

1970

Voorzien van alle benodigde certificaten is Boon Transport inmiddels ook actief in het vervoer en de opslag van explosieve en radioactieve stoffen. Het wagenpark groeit gestaag.

1985

Bij gebrek aan opvolging verkoopt de familie Boon het bedrijf aan de familie Van den Bosch. Deze weet het team van bekwame chauffeurs te behouden, waardoor kennis en ervaring gegarandeerd blijven.

1989

Boon Transport realiseert een sterke groei en viert haar eeuwfeest.

1993

De huidige directeur Jerry van den Bosch treedt in dienst bij Boon Transport om zijn vader Willem van den Bosch te helpen met de verdere uitbouw van de transportonderneming. Er wordt hard gewerkt aan het uitbreiden van het Europese netwerk met eigen locaties in strategische ‘offshore’ havens.

2002

Het wagenpark van Boon Transport telt intussen meer dan vijftig vrachtwagens. Het logistieke bedrijf groeit en vanuit de olie en gasmarkt krijgt Boon steeds vaker specialistische opdrachten van en naar met name Schotland, Noorwegen en Duitsland.

2004

Na ruim 11 jaar in het bedrijf actief te zijn geweest neemt Jerry van den Bosch de aandelen van zijn vader over. De ‘offshore’ blijft in beweging en de herkenbare rode vrachtwagens van Boon Transport zijn een dagelijkse verschijning op het Europese wegennet.

history-2008

2006

Om de groeiambitie waar te maken verhuist Boon Transport naar een grotere locatie in het havengebied van IJmuiden. Naast een moderne kantoorruimte beschikken wij tevens over open en overdekte opslagfaciliteiten en een ruime parkeerplaats voor het wagenpark. Ook wordt er een nevenvestiging in Emmen geopend.

history-2011

2011

Boon Transport wordt onderdeel van participatiemaatschappij Scheybeeck uit Beverwijk, een financieel sterk en gezond bedrijf. Jerry van den Bosch behoudt de dagelijkse leiding.

Voor meer informatie over Scheybeeck, kijkt u op www.scheybeeck.nl

2012

Door overname van Boudesteijn Transporten B.V. versterkt Boon zijn positie als logistiek dienstverlener in de olie-, gas- en staalindustrie.

history-2015

2015

Boon Transport wordt omgedoopt tot Boon Oil & Gas Services en breidt zijn dienstverlening uit met onder meer de verhuur van offshore containers.